Seizoensgroenten

Seizoensgroenten en -fruit: Lekkerder en gezonder!

Wist je dat het kopen van seizoensgroenten en -fruit niet alleen goed is voor je portmonnaie maar ook voor je gezondheid?

Hoe verser groenten en fruit, hoe meer voedingswaarde ze hebben. Bovendien geeft de natuur aan de producten exact wat je op dat moment nood aan hebt, zomaar! En ze hebben duidelijk meer smaak, gerijpt op het land en recht van de boer. Als je eet volgens de seizoen wissel je ook meer af, ipv telkens te kopen wat je het lekkerst vindt.

In deze periode kan je creatief aan de slag met knollen, kolen, padenstoelen en bonen. Of probeer es winterpostelein, rode biet of venkel: bijzondere smaken die voor een aparte toets in je maaltijd zorgen. En natuurlijk: de pompoen! Smakelijk!

Tip:    Winterposteleinstamppot
Kook 500gr aardappelen en stamp fijn met een beetje melk. Fruit kleine stukjes ui en knoflook, voeg een lepel mosterd en kruiden toe, en voeg 40 gr pompoenpitten toe met een beetje olijfolie. Roerbak kort en voeg toe aan de puree, voeg dan 300 gr gewassen en drooggedepte winterpostelein en 180 gr geraspte oude kaas. Geniet ervan!